Biografie

Op 21 maart 1975 trad Santo Costa in het Cultureel Centrum Casino te Houthalen-Helchteren voor het voetlicht met een twaalf leden tellende groep. Het was meteen de aanzet tot een lange en rijk gevulde carrière van The Sound Of Music.       

De stijl van de muziek werd gezocht bij gekende formaties zoals Max Greger, James last en Glenn Miller. 

De muzikanten van het eerste uur, die nog steeds deel uitmaken van The Sound Of Music, zijn saxofonist en voorzitter Roger Bielen, trompettist en secretaris Ludo Dreesen, trombonist en bestuurslid Walter Haest en drummer Paul De Raeve. Niemand van hen had toen gedacht dat hieruit zo’n uitgebreid palmares aan optredens zou voortvloeien.       

 

Vanaf hun eerste lustrum, richtten zij geregeld muzikale showavonden in, met optredens van bekende gasten als smaakmakers.

Het orkest kende een constante evolutie.

Ondanks herhaalde transformaties vormt The Sound Of Music nog steeds een harmonisch geheel dat in binnen- en buitenland op het podium wordt gevraagd.

 

Doorheen de 36 jaar die de groep ondertussen bestaat, groeide hij uit tot een bezetting van 5 trompettisten, 5 saxofoons en 5 trombones, ondersteund door 2 gitaristen, een synthesizer en een bassist en van ritme voorzien door 1 drummer en 1 percussionist.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Maurits Rayen.

 

De “Sound”-weergave tijdens de optredens berust in de handen van een geluidstechnicus en wordt aan het publiek aangeboden door een eigen presentator.

 

In 1994 werd een eerste CD op de markt gebracht. Het publiek was enorm enthousiast en op vraag van de talrijke fans verscheen in 1997 de tweede CD : “Springtime-Swingtime”; in 2003 de derde CD : “From US 2U” en in 2009 een vierde CD, die werd gekoppeld aan een eerste DVD : “The Sound Of Music Speelt LIVE”.

 

The Sound Of Music is dus zeker niet aan haar proefstuk toe.

Print Email